EN

NL

Founder Director

Bestuur

Curator supervisor

Financieel adviseur

Comité van aanbeveling

Kinderambassadeur

Founder Director

PETRA HART

Petra is geboren in Hoorn en opgeleid tot conceptdenker. Ze werkte acht jaar als art director (plus twee jaar als stagiair direct marketing (assistent art director), sales promotion (junior art director) en above the line (art director)) bij gerenommeerde internationale reclamebureaus voor A-merken. In 2001 heeft de Gerrit Rietveld Academie haar toegelaten. Tijdens deze studie brak ze door met haar liefdadigheidskunstproject Heart-World, making a better world. Ze is nu kunstenaar, organiseert Art Zuiderzee en studeert in haar avonduren Event & Tourism Management en Event Operations. Sinds 2003 tot COVID-19 gaf ze art diners in haar studio (1-30 mensen drie keer per week). In 2014 richtte ze AMFAD op en toonde ze een mix van architectuur, media, mode, kunst en design in een leegstaand pand in de Houthavens en in 2021 toonde ze dezelfde groep in Hotel Spaander Volendam. In 2019 exposeerde zij in de Groepstentoonstelling in het Gorcums Museum 'Move! Beweging in de hedendaagse kunst' ondersteund door het Mondriaan Fonds en Fonds Kwadraat. In 2021 richtte ze AiR Spaander op, een residencie programma in Hotel Spaander. In 2022 presenteerde Josilda da Conceição Gallery haar kunst in een duoshow en in november 2022 selecteerde Upstream Gallery haar werk ‘different perspectives’ om deel te nemen aan BYOB, een open source concept van Rafaël Rozendaal.

 

Opleiding

- Oriëntatiejaar Gerrit Rietveld Academie

- Communication Arts (internationale portfolio opleiding handelend onder VU)

- Graphic design Amsterdam

- Event & Tourism Management

 

• Artist petrahart.com

• Acht jaar art director bij gerenommeerde internationale reclamebureaus (A-brands)

• Twee jaar stagiair art director (DM, SP, advertising)

• Art diners 1-30 pax/3x p.w. vanaf 2003 tot Covid-19

 

Founder and organizer

- Heart-World Making a better world.

- 5-in-1 Tunics Your ultimate travel partner

- AMFAD Architecture, Media, Fashion, Art, Design

- AiR Spaander Volendam Artist in Residences

- Art Zuiderzee Route Kunstroute rond de Zuiderzee

Bestuur Voorzitter

BAS KUIPER

Naast zijn werk als adviseur van de Raad van Bestuur van Arkin (GGZ) is Bas internationaal actief als kunstverzamelaar baskuiper.com en in die hoedanigheid onder andere opgenomen in de Apollo Top 40 under 40 Europe lijst en Top100 lijst van belangrijkste, levende Nederlandse kunstverzamelaars. Hij is voorzitter van de Stichting Art Zuiderzee Route. Daarnaast is Bas medeoprichter van drie kunstinitiatieven: AiR Spaander, AMFAD en Rembrandt’s Dog.

 

In de afgelopen tien jaar heeft Bas Kuiper een diversiteit aan tentoonstellingen gecureerd. Van een solotentoonstelling van de Brits-Amerikaanse schilder Ben Young tot aan een grote groepstentoonstelling (AMFAD) waarbij een cross-over tussen kunst, mode en design is gerealiseerd. Hij was een van de eersten die meerdere tentoonstellingen met Raquel van Haver gemaakt heeft, vanaf haar afstuderen aan de HKU in 2012.

 

Opleiding

- Master Klinische Psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam, afgerond (judicium ‘met veel genoegen’) 09/06-03/08

- Bachelor Klinische Psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam, afgerond 09/02-09/06

 

Cursussen

- Management development traject, AVOP, afgerond

2019-2020

- Klinisch leiderschap in 1 dag, Nyenrode Business Universiteit, afgerond 2019

- PRINCE2 Foundation en Practitioner, ICM, afgerond

2013-2014

Bestuur Penningmeester

ANNA KUZNETSOVA

Anna Kuznetsova heeft 4 afgeronde studies.

 

Opleiding

- LLB Rechten

- BA Kunstgeschiedenis (Summa Cum Laude)

- MA Internationale Betrekkingen

- MA in Art Business van Manchester University (Sotheby's Institute of Art, Londen, VK).

 

• Een bestuurslid van alagant.com, het Amerikaanse Government Contracting Small Business-bedrijf

• Directeur van een Nederlands Investeringsfonds - een Conscious tech B.V. abewustetech.com

• Een internationale seriële ondernemer, een veelzijdig geleerde en een interculturele onderhandelingsexpert

• Leidde in de rol van Vice President de internationale aangelegenheden van een non-profit kunstorganisatie met meer dan 15.000 leden-Creative Union of Artists of RF

• Projecten gefaciliteerd in een aantal landen, waaronder Nederland, Singapore en de VS

• Samen met het team van financiële en economische experts een formule bedacht om de markthouding van kunst als investering te voorspellen – een zeer gewilde oplossing voor deze activaklasse

• Businessmodel/missie/visie gecreëerd voor tal van projecten wereldwijd

• Gastdocent aan Webster University Genève, Zwitserland en Sotheby's Institute of Art, Londen, VK

Bestuur Secretaris

HESTER GERSONIUS

Hester Gersonius is een freelance communicatiestrateeg met een achtergrond in Kunstgeschiedenis en Communicatie. Werkt samen met doelgerichte organisaties die opereren op het snijvlak van kunst, design en technologie.

 

Opleiding

- BA Communicatie

- Academy Artemis basismodule Styling

- Art History Rijksuniversiteit Groningen

- Art History VU Amsterdam

- Bonhoeffer College Culture & Society

- NCOI Opleidingen Architectuur

 

Founder

- Bad Reputation – Doing good and having fun

- A Manic Monday – The #1 cross stitch pattern subscription

 

Werkgevers en klanten

- Amsterdam Economic Board

- CultuurWerkt!

- Next Nature Network

- Van Abbemuseum

- Amsterdam Museum

- Foam

Algemeen bestuur

MARIE CLAIRE VAN SCHOOTEN - VAN GELDER

Geboren en getogen in de kunst & antiekwereld maakt dat Marie Claire deze sector goed kent en een zeer warm hart toedraagt en ook hier een groot (internationaal) netwerk in heeft opgebouwd. Naast haar commerciële werk is zij oprichtster & voorzitter van Swapna Foundation: educating girls & women in Jaipur, Rajasthan, India.

 

Marie Claire is een marketing & communicatie professional en heeft nationale en internationale ervaring opgebouwd in diverse disciplines zoals positionering, sponsoring & partnerships, reclame en PR voor zowel multinationals als goede doelen. Vanuit Fine de Claire Communicatie’ realiseert zij projecten die kunst & cultuur toegankelijker maakt naar een breder publiek, met de eerder genoemde disciplines als rode draad voor o.a. Keramiekmuseum Princessehof, Leeuwarden, DIVA: Diamant Museum, Antwerpen, TEFAF Maastricht en Amsterdam Light Festival.

 

Curator supervisor

 

MAARTEN BERTHEUX

Maarten Bertheux (1947) is voormalig conservator van het Stedelijk Museum Amsterdam (1989 – 2006). Sinds 2006 is hij werkzaam als onafhankelijk conservator voor diverse musea en biënnales, waaronder Sao Paulo (2008), Seoul (2008) en Moskou (2013).

Financieel adviseur

 

ALEXANDER RAMSELAAR

Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam was hij 18 jaar werkzaam in de financiële- en vastgoedsector, waarvan de laatste 8 jaar in directiefuncties. Ter verdere verdieping van zijn vastgoedkennis rondde hij in 2010 de postdoctorale studie Master of Real Estate af aan de Tias Nimbas Business School Tilburg University.

 

Eind jaren negentig ontstond een passie voor hedendaagse kunst, met een grote betrokkenheid bij de culturele sector in Nederland tot gevolg. Naast verzamelaar van hedendaagse kunst is hij bestuurslid van diverse culturele stichtingen en (mede-)initiator van vernieuwende initiatieven ter bevordering van het culturele klimaat in Nederland. Hij heeft een uitgebreid (internationaal) netwerk in de kunstwereld opgebouwd. In 2012 werd het tijd zijn passie voor cultuur en kerncompetenties op het gebied van financieren en vastgoed samen te brengen in Backing Grounds. Een praktijk die zich richt op het verbinden en overbruggen van de domeinen cultuur, vastgoed en financiering. Centraal staan vraagstukken over financiering en vastgoed die kunstenaars, creatieven en culturele instellingen in hun dagelijkse praktijk tegenkomen.

 

Opleiding

- Drs, Bedrijfseconomie Erasmus Universiteit Rotterdam

- TIAS School for Business and Society

 

Comité van aanbeveling

MARK GROL

Mark Grol is directeur van PAN Amsterdam, de grootste landelijke kunstbeurs van Nederland. Daarvoor was hij algemeen directeur van veilinghuis Sotheby's in Amsterdam, Parijs en Londen. Hij was ook directeur van galerijen in Parijs en Hong Kong. Mark studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

• Directeur PAN Amsterdam

• Directeur van veilinghuis Sotheby's in Amsterdam, Parijs en Londen.

• Directeur van galeries in Parijs en Hong Kong

 

Opleiding

- Kunstgeschiedenis Rijksuniversiteit Groningen

ELS VAN ODIJK † 30 augustus 2023

Els van Odijk is een zelfstandig professional in de hedendaagse kunst, gericht op proces, strategie, ontwikkeling en innovatie en was tussen 2010 en 2018 algemeen directeur van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten, lid van de Adviescommissie Munt (Ministerie van Financiën), voorzitter van de Prijsuitreiking Wetenschapsinnovatie Jury van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Sciences, Bestuurslid Not Normal Int. Stichting, Lid Raad van Advies Stichting Jacqueline van Tongeren Fonds, Bestuurslid Stichting Bijlevelt, Bestuurslid De Gijselaar - Hintzenfonds, Gasthoogleraar Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

 

Opleiding

- Doctorandus Kunstgeschiedenis Universiteit Utrecht

- The New Commissioner Certificate Governance

 

ERNST VEEN

Ernst Veen was directeur van de Nieuwe Kerk (1981-2011) en directeur (en founder) van de Hermitage in Amsterdam (2004-2011). Eigenaar en adviseur van de onderneming Meedenker b.v., Cultureel Ondernemerschap en projecten. In 2016 bracht Ernst een boek uit: Wondertuinen in combinatie met Beeldende Kunst. Hij presenteerde op de NPO zes afleveringen met titel Tuinen van Verwondering.

- IJ-prijs

- Erekruis van de Huisorde van Oranje (2019)

- Orde van Vriendschap

- Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau (2011)

 

FRITS PALMBOOM

Stedebouwkundige; oprichter van het bureau Palmbout Urban Landscapes te Rotterdam.

- Mede-ontwerper van onder meer het Masterplan voor IJburg (Amsterdam 1995) en van de nederzetting op de Markerwadden (2018).

- Em. Hoogleraar van Eesterenleerstoel (2014-2019) aan de Technische Universiteit Delft.

- Auteur van het boek "IJsselmeergebied-een ruimtelijk perspectief", 2018.

RONALD NIJBOER

Ronald Nijboer is auteur en onderzoeker. Hij schreef ‘Wereldzee in de polder’, waarin hij de iconische reis van de Franse kunsthistoricus Henry Havard uit 1873 rond de Zuiderzee navolgde. Met een 19e-eeuwse tjalk voer hij het IJsselmeer rond en onderzocht hoe wij met het landschap en onze cultuur zijn omgegaan. Eerder verscheen van zijn hand ‘Tabé Java, Tabé Indië’. Daarnaast is Ronald senior onderzoeker/adviseur in de cultuur- en erfgoedsector. Hij werkte voor overheden, cultuurfondsen, musea en filmfestivals. Ronald woont vrijwel zijn hele leven rond het IJsselmeer. Hij groeide op in de Noordoostpolder, woonde jarenlang in Amsterdam en is inmiddels weer terug op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

 

Opleiding

Master Sociologie

Bachelors Commerciële Economie en Sportmanagement

 

 

 

CAROLIEN GEHRELS

Carolien Gehrels werd in 1967 geboren op de bodem van de Zuiderzee, op Schoolboerderij De Drieslag in Dronten. Deze schoolboerderij was onderdeel van de Christelijke Agrarische Hogeschool, die door Henk van Harten en haar vader Johan Gehrels in Ede werd gesticht en begin jaren zestig naar Oostelijk Flevoland kwam om in Dronten een agrarisch kenniscentrum te creëren. Carolien ging in 1986 naar Groningen om Nederlandse taal- en letterkunde te studeren en kwam in 1992 naar Amsterdam. Van 2006 tot 2014 was zij wethouder voor de PvdA in Amsterdam met onder andere kunst en cultuur, economische zaken, monumenten en publieke bedrijven in haar portefeuille. Sinds 2014 werkt ze voor Arcadis, eerst als Europees stedendirecteur en vanaf 2021 als global director energy transition. Zij is ook actief in de culturele sector, onder andere als voorzitter van het Holland Festival en de Stichting Méér muziek in de klas.

 

Opleiding

Nederlandse taal- en letterkunde

Rijksuniversiteit Groningen

 

2006-2014 Wethouder Amsterdam

Portefeuilles kunst en cultuur, economische zaken, monumenten en publieke bedrijven

ADRIANA GONZALEZ HULSHOF

Managing director Museum Kranenburgh

Manager Parnerships & Sponsoring Nationale Opera & Ballet

Founding director Amsterdam Art

Head of Department International Network Partners Prince Clause Fund

 

NINA FOLKERSMA

Nina Folkersma is zelfstandig curator moderne en hedendaagse kunst. In de afgelopen decennia heeft zij een breed scala aan tentoonstellingen, symposia en projecten georganiseerd, onder andere voor het S.M.A.K. (Gent), Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam), Centraal Museum (Utrecht), WEST (Den Haag) en de Oude Kerk (Amsterdam). Daarnaast schrijft ze met regelmaat voor kunstenaarscatalogi en tijdschriften als Metropolis M. Haar belangstelling gaat in het bijzonder uit naar performance, interdisciplinaire projecten, vrouwelijke kunstenaars en het surrealisme. Van januari 2021 tot januari 2023 was Nina Folkersma directeur van Amsterdam Art, de organisatie die de jaarlijkse Amsterdam Art Week organiseert. Sindsdien is zij opnieuw werkzaam als zelfstandig curator.

 

Opleiding

Kunstgeschiedenis, MA (summa cum laude), Universiteit van Amsterdam, 1988-1995

Curatorial Programme, De Appel, Amsterdam, 1995-1996

 

Huidige functies

- Interim Senior Conservator, Het Noordbrabants Museum

- Interim Curator Hedendaagse kunst, Stedelijk Museum Amsterdam

- Adviseur BIS-aanvraag West, Den Haag

- Bestuurslid Stichting Rover, interdisciplinair dansgezelschap Amsterdam

- Bestuurslid Stichting Eva Bartels, cross-over kunst/theaterprojecten, Amsterdam

 

 

YVETTE VAN CALDENBORGH

Van jongs af aan nam de vader van Yvette haar mee naar galeries, musea en kunstenaarsateliers. Deze bezoeken voelden altijd als ware avonturen. Na de middelbare school studeerde ze kunstgeschiedenis en behaalde ze haar master aan de Universiteit Leiden. Ze studeerde naoorlogse en hedendaagse kunst aan Sotheby's Educational Centre in Londen. Daar namen de docenten ze mee naar de London Art Scene en maakten ze de opkomst van jonge Britse kunstenaars als Damien Hirst en Tracey Emin van dichtbij mee.

 

Na het afronden van haar studie werd ze conservator van de Caldic Collectie. Haar vader is de grondlegger van deze collectie en van museum Voorlinden. Na jaren van cureren, kunstadvies en touren met kunstliefhebbers, besefte ze de kracht van storytelling in kunst en startte ze Art Fix, het online storytelling platform dat hedendaagse kunst toegankelijk maakt.

 

Inmiddels zit ze in het bestuur van Museum Voorlinden. De collectie is divers en varieert van moderne tot hedendaagse kunst met deelcollecties voor sculpturen, zelfportretten en Zero art.

 

Opleiding

- Leiden University 1986-1992

Masters, Art History

- Sotheby’s institute of art, London 1991

Post war and contemporary art

 

Co Founder

- Art Fix Discover inside stories and secrets of the contemporary art world

 

Board Member

- Museum Voorlinden

- Outset Netherlands

- Sculpture Club

 

Curator

- Caldic Collection 1992-1996

 

Kinderambassadeur

JIMMY BOELENS

- Middelbare school in Bussum

• Tennis en hockey

• In 2022 fietste Jimmy de kleine Zuiderzeeronde en in 2023 fietst hij de grote ronde

ART ZUIDERZEE

KUNSTROUTE ROND DE ZUIDERZEE

KUNSTENAARS

STORY

De eerste Art Zuiderzee Route vindt plaats in de zomer van 21 juni t/m 8 september 2024, duurt 80 dagen en is 408 km lang.

 

Art Zuiderzee is een zomerse kunstroute en toont internationale en nationale site-specific beeldende kunst in of rond cultureel erfgoed dat deel uitmaakt van het Zuiderzeegebied. Art Zuiderzee bestaat uit (e)fiets- en vaarroutes en verbindt alles in en rond het Zuiderzeegebied.

 

De Art Zuiderzee Bezoeker ervaart de diversiteit en rijkdom van dit gebied in heden en verleden door middel van kunst, cultureel erfgoed en de omgeving. Hollands water en landschap, musea, architectuur, pittoreske dorpjes en steden omringen het watergebied als een gouden cirkel en zijn als verborgen parels.

 

Art Zuiderzee neemt je mee door de tijd!

Reserveer je ticket op voorhand.

Stichting Art Zuiderzee Route

Contact

Doelstelling

Beleidsplan Culturele ANBI

 

Over ons

Founder Director

Bestuur

Curator supervisor

Financieel adviseur

Comité van aanbeveling

Kinderambassadeur

 

Samenwerkingen

Partners & Samenwerkingen

Sponsoring

Deelnemen

Vacatures

 

Art Zuiderzee 2024

Tickets

Artist in Residence

Art Zuiderzee Routemap

Locatie deelnemers

 

Contact

Stichting Art Zuiderzee Route

Kerkepad 18

1131 XN Volendam

Nederland

 

+31 (0)6 48 15 03 47

Info@artzuiderzee.com

 

Schrijf je in voor de Art Zuiderzee Gouden Cirkel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRIVACYVERKLARING

DISCLAIMER

 

 

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Bedankt

 

 

Art Zuiderzee geeft de toekomst een verleden en het verleden een toekomst

 

i-DEPOT P.C. HART 2016 - present