EN

NL

Art Zuiderzee zal dienen als een nieuwe locatie voor een jaarlijkse internationale kunsttentoonstelling, die een uitgestrekt gebied van 400 km in een cirkel beslaat en 30 verschillende erfgoedlocaties verenigt, aangezien het een baanbrekend conceptproject presenteert met het werk van 30 nationale kunstenaars naast 30 internationale kunstenaars. Deze jaarlijkse tentoonstellingen worden samengesteld door een groep curatoren of een individuele curator, waardoor een authentiek en site-specifiek project ontstaat. Bezoekers van lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau krijgen de kans om een samenhangende kunsttentoonstelling rond één concept te verkennen, terwijl ze ook de culturele erfgoedsites ervaren die met elkaar verbonden zijn langs een 400 km lange route in het Zuiderzeegebied.

 

Het Zuiderzeegebied omvat divers materieel en immaterieel cultureel erfgoed, dat de basis vormt van zijn identiteit en het verhaal van het gebied door de geschiedenis heen illustreert. Het behouden en doorgeven van dit erfgoed is cruciaal, omdat het bepaalt wie we zijn, onze oorsprong en onze waarden, waardoor we onszelf kunnen begrijpen en verbindingen met anderen kunnen onderhouden. Het karakter van het gebied wordt gevormd door verschillende historische elementen, zoals kaarten, woningen, dorpen, landschappen en watergerelateerde structuren, die allemaal bijdragen aan de unieke identiteit. Door het verhaal van de Zuiderzee te benadrukken en erfgoed als basis te gebruiken, kunnen we de betrokkenheid van bewoners vergroten, bezoekers aantrekken en het economische potentieel van het gebied op internationale schaal ontsluiten.

Erfgoed dient als inspiratie voor toekomstige ontwikkelingen en bevordert een gevoel van verbondenheid.

 

Door lokaal erfgoed onder de aandacht te brengen door middel van een tentoonstelling met internationale en nationale kunstenaars, ontstaat een verleidelijke route, waardoor de toegankelijkheid van kunst wordt vergemakkelijkt, interacties worden bevorderd en banden tussen kunstenaars en bezoekers worden bevorderd. Terwijl bezoekers forten, kerken, boerderijen, gemalen en monumenten tegenkomen terwijl ze site-specifieke kunstwerken ervaren, leidt dit tot contemplatie over de geschiedenis en toekomst van het gebied, waardoor de regio nieuw leven wordt ingeblazen en nieuwe historische verhalen worden gecreëerd.

ART ZUIDERZEE

KUNSTROUTE ROND DE ZUIDERZEE

KUNSTENAARS

STORY

De eerste Art Zuiderzee Route vindt plaats in de zomer van 21 juni t/m 8 september 2024, duurt 80 dagen en is 408 km lang.

 

Art Zuiderzee is een zomerse kunstroute en toont internationale en nationale site-specific beeldende kunst in of rond cultureel erfgoed dat deel uitmaakt van het Zuiderzeegebied. Art Zuiderzee bestaat uit (e)fiets- en vaarroutes en verbindt alles in en rond het Zuiderzeegebied.

 

De Art Zuiderzee Bezoeker ervaart de diversiteit en rijkdom van dit gebied in heden en verleden door middel van kunst, cultureel erfgoed en de omgeving. Hollands water en landschap, musea, architectuur, pittoreske dorpjes en steden omringen het watergebied als een gouden cirkel en zijn als verborgen parels.

 

Art Zuiderzee neemt je mee door de tijd!

Reserveer je ticket op voorhand.

Stichting Art Zuiderzee Route

Contact

Doelstelling

Beleidsplan Culturele ANBI

 

Over ons

Founder Director

Bestuur

Curator supervisor

Financieel adviseur

Comité van aanbeveling

Kinderambassadeur

 

Samenwerkingen

Partners & Samenwerkingen

Sponsoring

Deelnemen

Vacatures

 

Art Zuiderzee 2024

Tickets

Artist in Residence

Art Zuiderzee Routemap

Locatie deelnemers

 

Contact

Stichting Art Zuiderzee Route

Kerkepad 18

1131 XN Volendam

Nederland

 

+31 (0)6 48 15 03 47

Info@artzuiderzee.com

 

Schrijf je in voor de Art Zuiderzee Gouden Cirkel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRIVACYVERKLARING

DISCLAIMER

 

 

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Bedankt

 

 

Art Zuiderzee geeft de toekomst een verleden en het verleden een toekomst

 

i-DEPOT P.C. HART 2016 - present